Sajtos tekercs
Mutattam már tortákat, amiket én kreáltam, de recepteket még nem írtam hozzá, majd igyekszem pótolni. Kolléganőmtől kaptam ezt a sajtos receptet, gyorsan ki is próbáltam. Finom lett, frissen az igazi, maradt pár darab másnapra, akkor már inkább csak mikróban melegítve jó.
Tészta:
50 dkg finomliszt
1 cs sütőpor (kevesebb is lehet)
25 dkg margarin
2 dl tejföl
só (ízlés szerint, én kb 2 kávéskanállal tettem bele)
Krém:
20 dkg margarin
30 dkg reszelt sajt
(itt is írt sót a recept, én nem tettem bele)
A tésztát összegyúrjuk, 3 vagy 4 cipót készítünk, (attól függ, hogy mekkora csigákat szeretnénk), vékonyra kinyújtjuk.
Elkészítjük a krémet (én jól kikevertem a margarint, aztán belereszeltem a sajtot, de így elég kemény lett a krém, talán jobb megoldás, ha rákenjük a kikevert vajat és utána reszeljük rá a sajtot, legközelebb így csinálom majd).
Szorosan feltekerjük a rudakat és éjszakára folpakkal letakarva hűtőbe rakjuk. Másnap fél cm-es karikákra szeleteljük, ha akarjuk még megkenhetjük a tetejét tojással és még egy kis reszelt sajtot is szórhatunk rá, de ez el is maradhat.
Zsirozott lisztezett vagy sütőpapírral bélelt tepsibe kb 15 perc alatt megsül.
A képen fél adagnyi mennyiség van. Jó étvágyat!! |
1 megjegyzés:
Ezt az egész tálat most idepasszolhatnád valahogy! :)
Kukk be hozzám, kaptam egy játékot, és most továbbadnám Neked!
Megjegyzés küldése