Advent első vasárnapja

A gyerekek egyfolytában éneklik az oviban, bölcsiben tanult télapós dalokat, így mi már napok óta télapós-karácsonyos hangulatban vagyunk. Ma elkészítettük az adventi koszorút, feldíszítettük az ablakokat, a lakás többi részére egyenlőre nem jutott idő. Sütöttünk mézeskalács-házikót, pontosabban kettőt, amit az oviba ill. a bölcsibe szánunk. (Ha lesz még hozzá hangulatom csinálok egyet itthonra is.) A receptet és a videót az elkészítéséről, itt találtam, szerintem nagyon jó. A díszítésben a gyerekek is segédkeztek, nagyon élvezték, sajnos kép nem készült róla.

 

Adventi koszorú P1160035

Ünnepi hangulathoz ünnepi ebéd is járt. Minden évben valami újat próbálok karácsonyi menüként az asztalra varázsolni, de persze előtte le is kell tesztelni. A Príma konyha legutóbbi számában találtam egy jónak tűnő receptet, így ki is próbáltam. Mindenkinek ízlett.

 

P1160018

2 megjegyzés:

Tinca írta...

A házikók szépek idén is. :)
És mi ez a valami???

Andi írta...

Köszi. Az a valami az pulykakuglóf, pulyka(vagy csirke)mell, angolszalonna, téliszalámi, sajt , tojás, metélőhagyma. Kuglófsütőben kell rétegezni a hozzávalókat és megsütni. Nekünk nagyon bejött.

Rendszeres olvasók

Látogatók száma